15:20

Dingle AIK F09/11 Blå

Referat: Ale IBF F08/09 - Dingle AIK F09/11 Blå

Ale borta en lördageftermiddag. Tyvärr hade vi varit tvugna att lämna Walk Over mot Eken p ådagens tidigare match, då vi inte fick ihop lag till att avsluta Ekenmatchen samtidigt som vi startade Alematchen. Matcherna gick inte heller att flytta så enkelt.

Senaste möte drog vi längsta strået och vann över Ale. Mötet därförinnan åkte vi på en riktig kölhalning, så man vet aldrig hur matcherna i Kulturum kommer att arta sig...

Ale mönstar ett nästan rent -08 lag med ett par -09. Vi kommer med vårt "yngre lag" med förstärkning av Bella från DJ.
Vi öppnar matchen bra och har bra rull och tryck. Ale kommer i en del farliga kontringar och är bra på att fylla på med "skyttar" framför mål. Det är Dingle som tar ledningen efter att Bella efter pass från Lindsay sätter ett fint handledsskott.
Perioden fortsätter och det är chanser åt båda håll. Vi har lite svårt att få bukt med Ales spelare framför målk och de får ofta fritt skottfält. Antingen går de över eller så räddar Ida. Till slut får de dock kvittera och ställning 1-1. Slutet av perioden tar vi dock ledingen igen. Amelia är stark framför mål och förvaltar pass från Stina A väl och lurar målvakten och lägger ganska enkelt in bollen.

Paus och det är egentligen bara en varning om att Ale kommer att komma ut med energi och att vi inte kan slappna av. Va förstpå bollen diskuteras också, då vi har en tendens att vara lite efter i närkamperna, men Ale är äldre och kvicka, så det är inte helt enkelt att komma först i alla lägen.

Andra perioden börjar i moll. Precis som vi trodde, så kommer Ale ut och sköljer över oss. Det blir övermäktigt och ganska snabbt kvitterar Ale. Sedan åker vi på en utvisning på Wilma för slag. I efterföljande boxplay blir det snabbt tilltrasslat och Ale tar ledningen 3-2. . Här någonstans kommer vi sakta in i matchen igen. En kort stund med förvirrat spel där vi tittar boll och är tvåa eller till och med trea på bollen, så lyckas vi efter aktivt förmanande på bänken att komma tillbaka.

Målkalaset börjar coh jag har inte noteringar om i vilken period vilket mål kommer. Vi kommer dock in i en het period dör vi lyfter högt. 3-3 kommer efter att Stina J har rånat Ale på boll ramför deras mål och vänder runt och skjuter. Ingen assist.
3-4 kommer efter att Lindsay fått pass av Vilja framför målet och skjuter. 5-4 är ett backmål av Stina Ö efter pass bakåt från Stina J. 6-4 är detåterigen Stina A som håller sig framme. ;ileja passar från högerkant in mot mitt. Stina gör en snurrfint och lägger in bollen. 6-5 (Ales mål) sker i deras boxplay. Dock har halva Ale parkerat i Idas knä och målet borde aldrig ha godkänts. Vilda protester av Ida, Stina Ö och Emelia, men domaren va inte intresserad (han hade inte sett helt enkelt). 7-5 är faktiskt ett självmål efter att en Alespelare föst/styrt in bollen efter ett skott (vet inte vem). Ale spelar en längre period 6 mot 5 och sista målet är på frislag. Ale tar inte in målvakt när vi har frislag på offensiv planhalva. Wilma tackar för kaffet och lägger ett frislag rätt i tom kasse. 8-5 är slutresultat efter en ytterligare sekvens med spel 6 mot 5.
Skön vinst på en lördageftermiddag och en bra rekyl från förra veckans förluster...

Vi tar med oss ett höt tempo, att alla lyfte sig minst ett halvt snäpp, vi höll bra stämning trots att vi stundtals var bakåtpressade och att Ale med högre ålder och fysisk storlek i bland blir lite för fysiska för en del av våra spelare. Kul med många olika målskyttar och en jämn och välspelad match där vi drog längsta strået idag.

Dagens omnämnanden; Stina Ö för ett bländande backspel (längesedan hon var på den positionen). Många täckta skott och utan att på något sätt nervärdera övriga backars insats idag, för vi gjorde försvaret riktigt bra, så var hon stommen i försvaret idag. Fina och avvägda passar i uppsppelet och hård checkning av Ales forwards. Ett backmål på det kröner verket! Amelia för outtröttligt slit och hög press. Belönades med ett snyggt mål idag och gjorde grovjobbet på sin högerkant. Dessutom Stina A för ett outtröttligt centerspel, oftast med i hemjobbet och bröt många Alekontringar. Starkt och schysst spel framför Ales mål som belönades med ett mål och ett assist.